Fiat Servis Goran Medija-net Adresar zemun Studio Shobot Olimpik Brendovi
Caffe Pizzeria Maggiore e-Zemun Magazin Ocna bolnica Profesional

Zemun portal e-Zemun

Posted by e-Zemun On January - 1 - 2013 0 Comment

Koliko vam se puta dogodilo da negde žurite i da vam se baš tada desi da vam, recimo, pukne nokat? Verovatno mali milion. Vrlo je važno da u tim trenucima ne paničite, već razmislite kako da sanirate štetu. Predstavljamo vam nekoliko praktičnih trikova koji će vam pomoći da uštedite vreme i izgledate besprekorno.

Lak za nokte. Kako bi se lak za nokte što pre osušio, prste umočite u hladnu vodu. Držite ih tako dva minuta, te ponovite postupak ukoliko lak ne bude potpuno suv.

Rumeno lice. Nakon treniga ili neke druge fizičke aktivnosti vaši obrazi će biti dosta rumeniji nego inače. Verovatno ćete rumenilo želeti da ublažite pre nego što izađete sa prijateljima ili sa dečkom. To ćete lako postići sa hladnim peškirom. Natopite ga hladnom vodom, iscedite  i stavite oko vrata. Hladnoća će suziti krvne sudove, rashladiti vaše telo i ublažiti rumenilo.

Natečene oči. Problem natečenih očiju rešiće kriške krastavca koje ste rashladili u frižideru. Osim toga, hladan čaj od kamilice delotvoran je u ublažavanju natečenosti. Kesice od čaja stavite na oči  i držite ih tako nekoliko minuta.

Iritirana koža nakon depilacije. Iritiranu kožu nakon depilacije najbolje će umiriti hidratantna krema. Nanesite je odmah nakon depilacije i ostavite da je koža upije. Smiriće upalu i umiriti crvenilo uzrokovano čupanjem dlačica.

Napuknut nokat. Da biste rešili ovaj problem, potrebni su vam lepak za nokte i kesica od čaja. Odsecite komad papira od čajne kesice i namažite ga papirom. Zatim njega zalepite preko napuknutog dela i ostavite da se osuši. Nakon toga, nežno isturpijajte uglove papira dok se ne stope sa noktom. Nakon ovog trika potrebno je da nokte nalakirate u tri sloja.

Brzo sušenje kose. Da bi kosa što pre bila suva, počnite da je sušite fenom od donjeg dela.  Prebacite je preko glave i fen usmerite na donji deo kose. Potom, prebacite kosu i nastavite da je sušite koristeći četku. Češljanje će dodatno ubrzati sušenje.

Otisci od jastuka. Pomoću tople vode i hidratantne kreme uklonićete tragove i otiske jastuka na licu. Umijte se toplom vodom koja će pojačati cirkulaciju, a potom nanesite hidratantnu kremu i masirajte dok je lice potpuno ne upije.

Izvor: Lepota&Zdravlje

Categories: Zdravlje

Leave a Reply

Prijatelji sajta

Stomatoloske ordinacije

Izdvajamo:

Studio SHOBOT – Photo & make up

Studio SHOBOT – Photo & make up

Studio SHOBOT je osnovan 2008. u Zemunu. Pored usluga izrade umetničkih i modnih fotografija, izrade book-ova, pruža i... 

Optik Profesional brine o vašem vidu

Optik Profesional brine o vašem vidu

Vaše oči su vaš prozor u svet, pa ukoliko želite jasno da vidite i doživite svet oko sebe potrebno je da imate dobar... 

Kompanijske proslave: Rakia Bar Zemun – doživite Balkan experience

Kompanijske proslave: Rakia Bar Zemun – doživite Balkan experience

Rakia Bar Zemun – doživite pravi urbani Balkan experience Ovaj deo godine predstvlja vreme kada sve bolje kompanije... 

prikazi sve

Prijava za newsletter i promocije: