Fiat Servis Goran Medija-net Adresar zemun Studio Shobot Olimpik Brendovi
Caffe Pizzeria Maggiore e-Zemun Magazin Ocna bolnica Profesional

Zemun portal e-Zemun

Posted by e-Zemun On December - 30 - 2012 0 Comment

Ponekad se čini da se kilogrami nakupljaju sami od sebe, kazaljka na vagi se penje na neverovatne brojke, a dijeta i vežbanje ne pokazuju učinke. Možda je problem upravo ovih pet neveroatnih razloga zbog kojih se debljamo.

Doručak prepun ugljenih hidrata

Obroci koju u sebi sadrže 43 odsto ugljenih hidrata, više i duže zasićuju te imaju blaži učinak na šećer u krvi od obroka koji ih u svom sastavu sadrže 55 odsto. Imajući to na umu, najbolji doručak je onaj pun proteina, pa umesto palačinki s prelivom ili džemom radije izaberite omlet u koji možete dodati čak i sir.Unosite u organizam prevelike količine soli

Verovali ili ne, so stvara zavisnost sličnu kao i neki opijati. So često izaziva osećaj ugode, pre nego dobar ukus, stoga umesto slanih grickalica posegnite za bademima, lešnicima ili pak svežim voćem, te pripazite da hranu ne solite previše.

Naručujete hranu koja vam zvuči zdravo

Psihološki fenomen da ljudi isključivo jedu zdravu hranu sve je češća pojava. Međutim, mnogi najčešće nezdrave obroke doživljavaju kao vrlo zdrave zbog natpisa kao što su “prirodno” ili “sa više vrsta žitarica”. Pogrešićete ako mislite da ukoliko u restoranu načite salatu, dobijate zdrav obrok. Takođe, kada smo uvereni da “jedemo zdravo”, pojedemo više, stoga treba dobro proučiti sve sastojke jer mnoi prelivi u salati sadrže više kalorija od brze hrane.

Naručujete predložene menije

Naručivanjem predloženih menija u restoranu, umesto poručivanja pojedinačnih obroka i priloga, unosi se nekoliko stotina kalorija više! Premda su cene nekih menija niže od zasebnih obroka, bolje da izdvojite više nego da posledice nosi vaša linija.

Hrana puna kalorija, a bez nutritivne vrednosti

Brojni deserti i slatkiši prepuni su praznih kalorija. Naime, takvom hranom u telo unosimo energiju, no problem je što ona nema i nutrijente poput vitamina, minerala, antioksidansa, aminokiselina i vlakana, pa se prazne kalorije teško mogu sagoreti. Ukoliko želite da skinete koji kilogram, zaustavite se na pola deserta i poštedećete organizam unosa bespotrebnih kalorija.

Categories: Zdravlje

Leave a Reply

Da li ste znali?