Fiat Servis Goran Medija-net Adresar zemun Studio Shobot Olimpik Brendovi
Caffe Pizzeria Maggiore e-Zemun Magazin Ocna bolnica Profesional

Zemun portal e-Zemun

Posted by eZemun On January - 11 - 2011 0 Comment

Nikša Nikolić (19) je perspektivni mladi košarkaš prvoligaškog kluba Mega Vizura, osvajač zlatne medalje sa reprezentacijom na kadetskom Evropskom prvenstvu, sin legendarnog igrača Crvene Zvezde iz 80-ih godina Slobodana Nikolića, kao i  član čuvene generacije 90. godišta košarkaškog kluba “Zemun“. Nikša je veliki zaljubljenik u Zemun i kaže da ga za ovo mesto vežu najlepše uspomene. Sa njim smo, osim o Zemunu, pričali i o njegovim košarkaškim počecima, odnosu prema sportu, njegovim planovima i ambicijama…

Kada si počeo da igraš košarku?

Košarkom sam počeo da se bavim još kao jako mali, tačnije, u 7. godini života. Skoro da sam paralelno sa upisom u školu krenuo da treniram i košarku, što i nije tako čudno  s obzirom na to da mi je otac u to vreme već završio jako uspešnu profesionalnu karijeru u Crvenoj Zvezdi, a stariji brat Stefan već uveliko trenirao, nekako je bilo logično da i ja krenem istim putem. Otkad znam za sebe, košarka je sastavni deo mog života i mogu reći da sam odrastao u zdravoj sportskoj atmosferi.

Gde si počeo da treniraš?

Klub u kome sam napravio svoje prve košarkaške korake bio je Drvomarket, gde sam proveo skoro dve godine i onda sam ubrzo nakon NATO bombardovanja prešao u KK Zemun, u kome sam ostao punih deset godina i gde sam naučio skoro sve što znam o košarci.

Bio si član čuvene Zemunove generacije ’90. godišta, zar ne?

Jesam i na to sam izuzetno ponosan, jer je to po mnogima bila jedna od najboljih i najperspektivnijih mladih generacija u Beogradu, celoj Srbiji, ne bih da zvučim pretenciozno, ali možda i šire. Bila je to ekipa puna talenta, većina momaka je bila iz Zemuna ili Novog Beograda, svi smo se odlično poznavali i bili jako dobri drugovi što mislim da je i bio jedan od preduslova za uspehe nešeg tima. Osvojili smo skoro sve što je moglo da se osvoji u mlađim kategorijama, bili smo kadetski prvaci Srbije, juniorski vicešampioni i osvajači velikog broja prestižnih internacionalnih i domaćih turnira. To mi je bio najlepši period života i siguran sam da ću ga se uvek rado sećati. Neki od igrača iz te generacije su Aleksandar Mitrović (Partizan) i Filip Šepa (Novi Sad), a veliku zahvalnost dugujem i treneru Siniši Matiću (trener Novog Sada) koji je u velikoj meri uticao na košarkaško formiranje svih nas.

Tvoje učešće u mlađim kategorijama nacionalnog tima?

Od samog početka, još kao pionir, učestvovao sam u svim akcijama reprezentacije, a prvi ozbiljniji nastupi su mi bili na Evropskom kadetskom prvenstvu u Španiji, gde sam igrao za selekciju ’90. godišta, za godinu dana starije i tada smo osvojili treće mesto, a već naradne godine na Kritu, na istom prvenstvu, osvojili smo zlatnu medalju, kada sam igrao za selekciju svog godišta. Na žalost, nisam mogao da učestvujem u juniorskoj reprezentaciji zbog poroblema sa povredom.

Kako bi opisao sebe kao osobu, a kako kao košarkaša?

Opisao bih sebe kao veoma komunikativnu i druželjubivu osobu, uvek spremnu da pomogne i izađe ljudima u susret, a kao košarkaša, pre svega, veoma radan, uporan, kolektivan igrač kome je uspeh celog tima uvek značajniji i bitniji od ličnog.

Tvoj prvi profesionalni ugovor?

Moj prvi profesionalni ugovor je ugovor koji sam potpisao ovog leta sa košarkaškim klubom Mega Vizura i koji nastupa u domćoj Prvoj ligi.

Kakva su ti očekivanja od tima ove sezone i šta očekuješ od svoje igre?

Od tima očekujem da ispunimo cilj koji smo zacrtali, a to je ulazak u Super ligu i za sada smo na odličnom putu da to i ostvarimo, trenutno smo drugi na tabeli, a od sebe očekujem da pružam što bolje partije iz nedelje u nedelju, da konstantno radim i napredujem jer ovo mi je ipak prva sezona u Prvoj ligi i za sada sam zadovoljan kako ide. Ono što želim je da nastavim ovako i da svoju igru i formu samo podižem na sledeći nivo, a nadam se da će ostalo iči svojim tokom.

Planovi za budućnost?

Plan mi je da posle Mega Vizure odem u neki klub koji će igrati ili našu regionalnu NLB ligu ili neku jaču evropsku ligu, a naravno kasnije mi je želja, kao i svakom košarkašu, da se oprobam i najboljoj ligi sveta NBA, kao i nastup za seniorsku reprezentaciju koja je san svakog igrača.

Šta za tebe predstavlja Zemun i koliko ti znači?

U Zemunu živim od rođenja i on će uvek imati posebno mesto u mom srcu i gde god budem živeo u budućnosti, ako uopšte i budem živeo u inostranstvu, uvek ću se rado sećati i sigurno često dolaziti u Zemun.

Omiljena mesta za prvođenje slobodnog vremena u Zemunu?

To je uglavnom Zemunski Kej, jer tu sigurno provodim najviše slobodnog vremena sa devojkom Tamarom i prijateljima. Noću u letnjim danima izlazim po dunavskim splavovima duž celog keja, a u zimskom periodu najviše posećujem Gardoš koji ima pregršt kafanica i mesta gde se uvek odlično provedem. Mislim da je to velika prednost Zemuna, sadrži veliki borj mesta za izlaske i siguran sam da će svako pronači nešto za svoj ukus. Tokom dana najviše volim šetnju po Zemunskom parku ili obalom Dunava.

Da li si čuo za naš portal i šta misliš o njemu?

Jesam, čuo sam za njega ubrzo nakon što ste krenuli sa radom. Moram priznati da sam se oduševio prvi put kad sam posetio Vaš sajt, pun je zanimljivog, korisnog i interesantnog sadržaja. Sviđa mi se što pružate informacije o Zemunu, za koje sam siguran da ni neki stariji Zemunci nisu znali. Sviđa mi se to šta radite, misim da je ovo trebalo svim ljubiteljima Zemuna i želim Vam svu sreću u daljem radu.

M.Stevanović

p.s.

Ukoliko ste ljubitelji košarke, utakmice Prve lige, možete pratiti u sali Mala Vizira u ulici Cara Dušana 105.

Categories: Intervju

Leave a Reply

Prijatelji sajta

Stomatoloske ordinacije

Izdvajamo:

Otvoren Gift shop u okviru Rakia Bara Zemun

Otvoren Gift shop u okviru Rakia Bara Zemun

Rakia Bar Zemun otvaren je početkom marta u centru Zemuna. Lokal se nalazi u neposrednoj blizini Opštine Zemun, Gospodske... 

Otvoren Rakia Bar u centru Zemuna

Otvoren Rakia Bar u centru Zemuna

Početkom marta u samom srcu centra Zemuna, između Keja i Glavne ulice, između Opštine i Gospodske ulice u pešačkoj... 

Lasersko skidanje dioptrije

Lasersko skidanje dioptrije

Razmišljate o laserskom skidanju dioptrije? Čuli ste da je moguće da ponovo progledate perfektno, bez bilo kakvih pomagala,... 

prikazi sve

Prijava za newsletter i promocije: