Fiat Servis Goran Medija-net Adresar zemun Studio Shobot Olimpik Brendovi
Caffe Pizzeria Maggiore e-Zemun Magazin Ocna bolnica Profesional

Zemun portal e-Zemun

Posted by eZemun On February - 9 - 2014 0 Comment

Ruski zvaničnici odbacili su kao glupost optužbu neimenovanog izvora iznetu u „L’Ekipu” za zaveru sa Amerikancima, kako bi jedni drugima pomogli u osvajanju zlatnih medalja u konkurenciji plesnih i sportskih parova na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

(FOTO: AP)

Kako je francuskom sportskom dnevniku izneo neimenovani ruski sudija, dogovoreno je da Rusi pomognu Amerikancima da njihov plesni par Meril Dejvis i Čarli Vajt osvoji zlato, a za uzvrat će dobiti podršku za osvajanje titule u konkurenciji parova.

Kako je „L’Ekip” naveo, deblji kraj bi u tom navodnom „dilu” izvukli aktuelni olimpijski sampioni iz Vankuvera Kanađani Tesa Virtju i Skot Moir.

To je potpuna besmislica – navodi ruska sportska agencija R Sport reči generalnog sekretara Ruske klizačke federacije Valentina Pisajeva.

On je dodao da svaka optužba mora da bude potkrepljena dokazima.

Ukoliko imaju dokaz, neka ga pokažu, a ne samo da pričaju. Kroz sve to smo već prošli tokom Igara u Solt Lejk Sitiju 2002. Ukoliko neko želi da osvoji medalju drugačijim sredstvima osim klizanjem, neka zna da se to neće dogoditi – rekao je Pisajev.

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko je dodao da nema svrhe komentarisati takvu notornu glupost.

Međunarodna klizačka unija je u saopštenju navela da „ne reaguje na optužbe i glasine bez dokaza”.

Američka klizačka federacija je ranije takođe odbacile optužbe za zaveru.

Skandal sa suđenjem obeležio je Zimske olimpijske igre u Solt Lejk Sitiju 2002, kada je došlo do deobe zlatne medalje između Kanađana Džejmi Sejl i Davida Peletijea i Rusa Jelene Berežnaje i Antona Sikarulidzea.

Tada je sudija Francuskinja Mari Ren La Gunj suspendovana pošto je priznala da je na nju vršen pritisak da podrži Ruse u dilu koji je doveo do toga da su Francuzi Marina Anisina i Gvendal Pajzera osvojili titulu.

Skandal je doveo do promene u bodovanju u klizačkim takmičenjima.


Izvor Sportski Žurnal

Categories: Ostali sportovi

Leave a Reply

Da li ste znali?