Fiat Servis Goran Medija-net Adresar zemun Studio Shobot Olimpik Brendovi
Caffe Pizzeria Maggiore e-Zemun Magazin Ocna bolnica Profesional

Zemun portal e-Zemun

Posted by e-Zemun On October - 27 - 2016 0 Comment

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor škole „Branko Pešić“ Nenad Ćirić otkrili su 26. oktobra spomen ploču nekadašnjem gradonačelniku Zemuna i Beograda Branku Pešiću, na istoimenoj školi u Zemunu, povodom 30 godina od njegove smrti.

U svom obraćanju prisutnima predsednik Matić je istakao da je Branko Pešić voleo neposredan kontakt sa građanima, i koristio svaku priliku da im pomogne.

naslovna-20

“Danas smo se okupili pred školom koja nosi ime našeg dragog sugrađanina, Zemunca, predsednika Skupštine opštine Zemun i jednog od najboljih gradonačelnika Beograda – Branka Pešića. Njegovo delo je putokaz za sve buduće generacije, dokaz da jedino rad daje rezultate, a upravo po neprekidnom radu i ljubavi prema svom gradu pamtimo Branka. Njegov pokretački duh i radna energija za nas su trajna inspiracija da idemo napred, da Zemun zasija novim sjajem, da se širi i gradi. Želimo da budemo uzor mladim generacijama, kako treba čuvati, voleti i razvijati svoj grad, kao što je Branko bio nama. Neka ova spomen ploča bude naša poruka mladima da ne zaboravljamo one koji su svojim delom ugradili ime u temelje ovoga grada“, rekao je predsednik Matić.

pesic-5

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da su Mostarska petlja, Prokop i Beograđanka objekti i projekti kojih ne bi bilo da nije bilo Branka Pešića.

„Beograd je imao mnogo upravitelja, gradonačelnika, predsednika raznih veća, ali niko nije bio kao Branko Pešić. Nama je svima dao domaći zadatak i ne bez razloga se period kada je on upravljao gradom zove zlatno doba Beograda. Od kada sam preuzeo ovu funkciju još više poštujem Branka Pešića. Shvatam kolika je to odgovornost i obaveza kao i da nije lako pokrenuti neke stvari napred“, rekao je Mali.

Otkrivanju ploče prisustvovalo je rukovodstvo Gradske opštine Zemun, sekretarka za kulturu Grada Beograda Ivona Jevtić, predsednik organizacionog odbora za podizanje spomen ploče Branku Pešiću Drago Matijašević, direktor „Železnica Srbije“, direktori zemunskih škola, bivši gradonačelnici Zemuna, potomci Branka Pešića, poštovaoci i građani Zemuna.

Branko Pešić bio je predsednik Skupštine opštine Zemun od 1955. do 1958. godine.

Izvor: Opština Zemun

Categories: Dnevne vesti, najnovije

Leave a Reply

Prijatelji sajta

Stomatoloske ordinacije

Izdvajamo:

Fiat servis Goran – Altina

Fiat servis Goran – Altina

Možda vam kažu da mu posvećujete previše vremena, da je postao vaš ljubimac. Svesni ste da nigde ne idete bez njega,... 

Kakva kafa se sluzi u Rakia Baru Zemun?

Kakva kafa se sluzi u Rakia Baru Zemun?

Da li ste znali da se u novootvorenom Rakia Baru Zemun priprema neobicna kafa vrhunskog kvaliteta jedinstvena za podrucije... 

What to visit in Zemun: short tourist guide

What to visit in Zemun: short tourist guide

When you are in Zemun there are many things to visit. Architecture of nowadays city center is mostly from 17 – 19th... 

prikazi sve

Prijava za newsletter i promocije: