Fiat Servis Goran Medija-net Adresar zemun Studio Shobot Olimpik Brendovi
Caffe Pizzeria Maggiore e-Zemun Magazin Ocna bolnica Profesional

Zemun portal e-Zemun

Posted by e-Zemun On June - 26 - 2015 0 Comment
 Letnji salon Galerije ŠTAB koncipiran je kao kolektivna izložba i okuplja zapažene umetnike mlađe generacije iz Srbije i regiona, koji se izražavaju kroz klasične medije (skulpturu i slikarstvo), kao i one koji svoje zamisli realizuju u novim medijima (audio-vizuelne instalacije, eksperimentalnu muzika…). Druga po redu smotra mladih autora je predstavljanje onih umetničkih imena, koja su u prethodnoj izlagačkoj sezoni postigli značajne uspehe na našoj i međunarodnoj sceni.
              Ove godine na Salon su pozvani umetnici koji se bave figuracijom i pitanjem odnosa prema ljudskom telu i telesnosti, kao i njihovim smeštanjem u različite kontekste i narative. Reč je o autorima “najnovije figuracije”, Ivan Jovanović, Saša Marjanović, Maja Obradović, Dragana Grujičić, Ivana Živić, Milan Hrnjazović, Davor Gromilović, Marko Tubić, Damjan Kovaćević, Aleksandar Branković, Arpad Slancik, Miloš Đorđević, kako u uvodnom tekstu kataloga izložbe kaže slikar Srđan Đile Marković, dodajući da je: “Telo odavno unosan biznis. Na svaki način treba održati interes. Prirodnosti jednostavno nema mesta.”
 galerija stab letnji salon sasa marijanovic
         
Posebna atraktivnost 2. Letnjeg salona galerije ŠTAB su dve večeri muzičkog programa, posvećene eksperimentalnom zvuku, koji po rečima selektora Svetlane Maraš “ima za cilj da raznovrsne muzičke pristupe predstavi u galerijskom kontekstu kroz žive nastupe domaćih muzičara.” To je prilika da u specifičnom ambijentu izložbenog prostora, koji se već pozicionirao na kulturnoj mapi prestonice, čujemo Umbru, Duo Marije Balubdžić i Zoje Borovčanin, Popscotch radio DJs – Marka Milićevića i Le Blue Du Ciel (27. juna, od 20. 30 časova), kao i Nenada Markovića – Musikaliszer Pinkos i ImprovE kolektiv (28. juna, od 20.30 časova).
 
          S velikim zadovoljstvom najavljujemo i SPKTRL festival, za čije predstavljanje je rezervisano završno veče Salona – 03.07. od 21 časova. Ideja ovog festivala jeste promovisanje mladih audio-vizuelnih umetnika i njihovog rada javnosti. Kroz seriju kratkih performansa, pet izvođaća će, na sebi svojstven način, predstaviti različite pristupe VJ-ingu, vizuelnom narativu i generativnoj umetnosti kroz sinesteziju zvuka i slike, a u cilju kreiranja jedinstvenog iskustva, u čemu će pomoći i prilagođen izgled galerijskog prostora tokom održavanja festivala. Među učesnicima su: Milan Ličina a.k.a Sinhroma/Hostile Takeover Visual Lab, Marija Ličina a.k.a Angeldust/Hostile Takeover Visual Lab, Stefan Ćirić a.k.a Drop/Lapot, Valerija Balaž a.k.a Val De Vil i Marina Rajić a.k.a Marina Macabre + Tearpalm/C L VRS/VIIIO.

Leave a Reply

Prijatelji sajta

Stomatoloske ordinacije

Izdvajamo:

SNAGA PRIRODE = zdrava hrana

SNAGA PRIRODE = zdrava hrana

Prodavnica zdrave hrane SNAGA PRIRODE misli na Vas i Vaš zdrav život. U Prvomajskoj ulici pre nešto više od dva meseca... 

What to visit in Zemun: short tourist guide

What to visit in Zemun: short tourist guide

When you are in Zemun there are many things to visit. Architecture of nowadays city center is mostly from 17 – 19th... 

Fiat servis Goran – Altina

Fiat servis Goran – Altina

Možda vam kažu da mu posvećujete previše vremena, da je postao vaš ljubimac. Svesni ste da nigde ne idete bez njega,... 

prikazi sve

Prijava za newsletter i promocije: