Fiat Servis Goran Medija-net Adresar zemun Studio Shobot Olimpik Brendovi
Caffe Pizzeria Maggiore e-Zemun Magazin Ocna bolnica Profesional

Zemun portal e-Zemun

Posted by e-Zemun On September - 7 - 2016 0 Comment

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić i gradonačelnik Siniša Mali obišli su 6. septembra novoizgrađeni dečji vrtić „Oaza“, koji se nalazi u krugu fabrike „Elektronska Industrija“ na Batajničkom drumu u Zemunu.

Događaju su prisustvovali i direktor Agencije za investicije i stanovanje Luka Petrović , rukovodstvo Gradske opštine Zemun, sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić i direktorka PU „Dr Sima Milošević“ Jasmina Bouali Stanojković sa saradnicima.

naslovna-1

Prostor u okviru nekadašnje fabrike „Elektronska Industrija“, koji godinama nije bio u funkciji, projektovan je i izgrađen namenski za potrebe pretškolske ustanove. Zgrada je zatvorena 1995. i kao vrtić više nije korišćena, a sada je vraćena prvobitnoj nameni. Vrtić ima i dvorište, čija je površina 7.860 kvadrata. Prostor je adapriran, a otvaranjem ovog vrtića obezbeđeno je oko 300 novih mesta za mališane prvenstveno iz Zemun Polja, naselja „13 maj“ i Batajnice.
vrtic3
„Opština Zemun je jedna od opština sa najvećim brojem dece na listi čekanja u Beogradu, a sada aktivno rešavamo taj problem kako u narednih nekoliko godina nijedno dete ne bi čekalo na mesto u vrtiću. Ulažemo veliki trud kako bismo u svim delovima opštine obezbedili podjednak kvalitet života i pokazali da vodimo računa o dobrobiti porodice, jer su deca i mladi naša budućnost. U narednom periodu u planu je završetak izgradnje još jednog vrtića na Altini i postavljanje jednog montažnog vrtića, što će obezbediti još 400 novih mesta, i oko 40 novih radnih mesta za vaspitače“, izjavio je predsednik Matić i najavio da će uskoro u Ugrinovcima biti otvoren novi vrtić, i to u adaptiranim prostorijama doma kulture.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da se nada da će do kraja godine, a najkasnije do kraja mandata ove gradske vlasti u potpunosti biti rešen problem nedostajućih mesta u vrtićima.

„Siguran sam da će deca u njemu uživati i kvalitetno provoditi svoje vreme. Na nama je da nastavimo da gradimo nove objekte, pa ćemo tako u narednom periodu otvoriti vrtiće u Ovči i Altini. Posebno mi je drago to što se i privatni vrtići otvaraju širom grada, a do sada je u takve ustanove upisano više od pet i po hiljada dece“, rekao je gradonačelnik.

Objekat je izgrađen 1980. godine zajedničkim sredstvima OSIZ-a i „Elektronske industrije”, ali se, zbog smanjenog broja dece, od 1995. nije koristio kao vrtić, već ga je fabrika koristila za svoje potrebe. Prostor je nakon iseljenja „Elektronske industrije”, uz odgovarajuću sanaciju i opremanje, priveden nameni.

Otvaranjem ovog vrtića površine 2.160 kvadrata, značajno se proširiruju kapaciteti PU „Dr Sima Milošević“, s obzirom da je u prethodnoj godini u Zemunu nedostajalo oko 1.300 mesta, a ove godine će taj broj biti višestruko manji.

Izvor: Opština Zemun

Categories: Dnevne vesti, najnovije

Leave a Reply

Prijatelji sajta

Stomatoloske ordinacije

Izdvajamo:

Studio SHOBOT – Photo & make up

Studio SHOBOT – Photo & make up

Studio SHOBOT je osnovan 2008. u Zemunu. Pored usluga izrade umetničkih i modnih fotografija, izrade book-ova, pruža i... 

Otvoren novi fitness studio “Fit XS” u Zemunu

Otvoren novi fitness studio “Fit XS” u Zemunu

U Zemunu je u junu otvoren novi fitness studio Fit XS u Novogradskoj ulici. Ovo je vaša prilika da počnete odmah sa zdravim... 

Novi caffe “Porto” u Ruskoj ulici u Zemunu

Novi caffe “Porto” u Ruskoj ulici u Zemunu

U neobičnom ambijentu Ruske 22, naićićete na topli doček u okviru novootvorenog caffe-a “Porto”. Ovaj jedinstven... 

prikazi sve

Prijava za newsletter i promocije: