Fiat Servis Goran Medija-net Adresar zemun Studio Shobot Olimpik Brendovi
Caffe Pizzeria Maggiore e-Zemun Magazin Ocna bolnica Profesional

Zemun portal e-Zemun

Posted by e-Zemun On May - 18 - 2017 0 Comment

OTVORENA IZLOŽBA ”BRANKO NAJHOLD – OPISAN SVETLOM”

18. maj 2017.

U galeriji ”Čubrilo” u Milenijumskoj kuli na Gardošu, 18. maja, priređena je izložba poznatih zemunskih fotografa Franje Kratohvila, Slobodana Bibića, Zdenka Štromara i Đorđa Čubrila, posvećenu nedavno preminulom hroničaru Zemuna Branku Najholdu.


”Kultura sećanja, za koju je Branko tako mnogo učinio, sada mora da uključi i sećanje na njega. Zato, 17. maj – datum kada smo 2016. godine svi zajedno proslavili Brankov jubilej – 35 godina rada na raznim poljima kulture, neka bude praznik sećanja na njega, Brankov dan. Dan kada ćemo se okupiti, kada ćemo izlagati ili govoriti, ma dovoljno je i samo prepričavati nešto od Brankove ostavštine. Dan kada ćemo se podsetiti ko smo – ko smo bili i kakvi bi trebalo da ostanemo. I kako – makar približno – treba da radimo da bismo se i dalje dičili time što smo Zemunci i što zapis našeg bića nosi makar trunku – ili tonu – onoga sa hiljada stranica Brankovih knjiga”, rekla je novinarka Elizabeta Kužnik-Arsenović na otvaranju izložbe.

Izložba fotografija je bila prilika da se najavi Međunarodni salon karikature, koji će po 22. put biti organizovan u junu ove godine. Ovoga puta salon je posvećen uspomeni na Branka Najholda, osnivača i umetničkog direktora ove značajne kulturne institucije.

Izvor: Opština Zemun

Categories: Dnevne vesti, najnovije

Leave a Reply

Prijatelji sajta

Stomatoloske ordinacije

Izdvajamo:

SNAGA PRIRODE = zdrava hrana

SNAGA PRIRODE = zdrava hrana

Prodavnica zdrave hrane SNAGA PRIRODE misli na Vas i Vaš zdrav život. U Prvomajskoj ulici pre nešto više od dva meseca... 

Otvoren Rakia Bar u centru Zemuna

Otvoren Rakia Bar u centru Zemuna

Početkom marta u samom srcu centra Zemuna, između Keja i Glavne ulice, između Opštine i Gospodske ulice u pešačkoj... 

Otvoren Gift shop u okviru Rakia Bara Zemun

Otvoren Gift shop u okviru Rakia Bara Zemun

Rakia Bar Zemun otvaren je početkom marta u centru Zemuna. Lokal se nalazi u neposrednoj blizini Opštine Zemun, Gospodske... 

prikazi sve

Prijava za newsletter i promocije: