Fiat Servis Goran Medija-net Adresar zemun Studio Shobot Olimpik Brendovi
Caffe Pizzeria Maggiore e-Zemun Magazin Ocna bolnica Profesional

Zemun portal e-Zemun

Posted by e-Zemun On May - 18 - 2017 0 Comment

Sve porodilje koje imaju prebivalište na teritoriji grada Beograda godinu dana pre rođenja deteta, ubuduće će dobijati jednokratnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara, rekao je za Blic gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

– Prioriteti Grada Beograda su socijalna zaštita i briga o onima kojima su pomoć i podrška najpotrebniji. Trudnice, porodilje, samohrani roditelji, deca i starija lica su u našem fokusu i na sve načine se trudimo da im pomognemo i proširimo obim prava koja uživaju – rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, ova odluka biće predložena na sledećoj sednici Skupštine grada, nakon rebalansa budžeta.

– Grad smo finansijski stabilizovali, vratili smo sva zatečena dugovanja prema trudnicama, porodiljama i socijalno ugroženim grupama koje nam je ostavila prethodna gradska vlast, a koja su iznosila više od 500 miliona dinara. Danas se nijedan dan ne kasni sa tim obavezama, i sada, čim se pojavila mogućnost, isplaćujemo novu pomoć – objasnio je gradonačelnik.

Čelnici prestonice razmatraju i druge vidove pomoći.

– Jedan od prioriteta su svakako i samohrani roditelji koji su socijalno ugroženi i kojima je potrebna pomoć. Cilj nam je da uvedemo i određene oblike pomoći za njih. Ovim merama pokazujemo da vodimo odgovornu socijalnu politiku, a sve zahvaljujući štednji i fiskalnoj konsolidaciji gradskog budžeta – naglasio je gradonačelnik.

Nisu zaboravljeni ni oni najstariji.

– Broj klubova za najstarije povećava se svake godine, a danas ih je 25. Za protekle dve godine otvoreno je njih pet, dva su kompletno renovirana pa penzioneri sa opština Barajevo, Zvezdara, Zemun i Rakovica imaju prvi put takve objekte. Do kraja godine biće otvorena još dva nova kluba – rekao je Mali.

Categories: Dnevne vesti

Leave a Reply

Prijatelji sajta

Stomatoloske ordinacije

Izdvajamo:

SNAGA PRIRODE = zdrava hrana

SNAGA PRIRODE = zdrava hrana

Prodavnica zdrave hrane SNAGA PRIRODE misli na Vas i Vaš zdrav život. U Prvomajskoj ulici pre nešto više od dva meseca... 

Otvoren Rakia Bar u centru Zemuna

Otvoren Rakia Bar u centru Zemuna

Početkom marta u samom srcu centra Zemuna, između Keja i Glavne ulice, između Opštine i Gospodske ulice u pešačkoj... 

Otvoren Gift shop u okviru Rakia Bara Zemun

Otvoren Gift shop u okviru Rakia Bara Zemun

Rakia Bar Zemun otvaren je početkom marta u centru Zemuna. Lokal se nalazi u neposrednoj blizini Opštine Zemun, Gospodske... 

prikazi sve

Prijava za newsletter i promocije: