Fiat Servis Goran Medija-net Adresar zemun Studio Shobot Olimpik Brendovi
Caffe Pizzeria Maggiore e-Zemun Magazin Ocna bolnica Profesional

Zemun portal e-Zemun

Posted by e-Zemun On August - 17 - 2016 0 Comment

Na inicijativu Gradske opštine Zemun, a u saradnji sa Beokom servisom i komunalnim preduzećima započeto je sređivanje Zemunskog keja.

Povoljni vremenski uslovi i vodostaj Dunava omogućuju radnicima JKP ”Zelenilo Beograd” i JKP ”Gradska čistoća” da u periodu od 12. do 15. avgusta, na potezu od restorana ”Šaran” do ušća, očiste priobalje.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić naglasio je dobru saradnju sa komunalnim preduzećima i pozvao građane da bacaju otpatke u namenske korpe, i da Zemunski kej, kao jedno od najpopularnijih šetališta i staza za rekreaciju i odmor, zaslužuje da bude čisto.

foto-1-ciscenje-keja

”Koristim ovu priliku da uputim apel svim građanima da čuvaju Dunav i različitost biljnog i životinjskog sveta na koji smo ponosni, a koje građani svakodnevno mogu da upoznaju na Zemunskom keju i Velikom ratnom ostrvu”, rekao je Matić.

Član Veća opštine Zemun Gavrilo Kovačević se zahvalio Beokom servisu u organizovanju ove akcije.

”Čišćenje Zemunskog keja je deo velike akcije koja se sprovodi na teritoriji Grada Beograda. Dobra saradnja sa Gradom osvedočena je i prilikom obeležavanja Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u akciji ”Oluja” u zemunskom naselju Busije, kada smo svi zajedno radili na organizaciji”, rekao je Kovačević.

On je naglasio da je Zemun jedno veliko gradilište i da se trenutno u naselju Plavi horizont radi na kanalizacionoj mreži. Takođe, u Grmovcu su u toku pripreme za izgradnju vodovoda, a u Ugrinovcima se radi na putnoj infrastrukturi. Na Altini u ulici Pavla Vujisića rade se kanali za odvod površinskih voda, dok se na Galenici uređuje nova zelena, parkovska i sportska površina sa obeleženim delom za kućne ljubimce.

Članovi Veća opštine Zemun Aleksandar Šešelj i Predrag Jevremović su u razgovoru sa direktorom Beokom servisa Darkom Glavašom potvrdili da je od izuzetne važnosti zajednički rad i uvažavanje inicijativa građana, jer jedino tako brzo identifikujemo i rešavamo probleme.

Opština Zemun nastaviće da radi na uređenju svih naselja i u narednom periodu biće pokrenuti novi projekti.

Izvor>

Opština Zemun

Leave a Reply

Prijatelji sajta

Stomatoloske ordinacije

Izdvajamo:

Novi caffe “Porto” u Ruskoj ulici u Zemunu

Novi caffe “Porto” u Ruskoj ulici u Zemunu

U neobičnom ambijentu Ruske 22, naićićete na topli doček u okviru novootvorenog caffe-a “Porto”. Ovaj jedinstven... 

Optik Profesional brine o vašem vidu

Optik Profesional brine o vašem vidu

Vaše oči su vaš prozor u svet, pa ukoliko želite jasno da vidite i doživite svet oko sebe potrebno je da imate dobar... 

Lasersko skidanje dioptrije

Lasersko skidanje dioptrije

Razmišljate o laserskom skidanju dioptrije? Čuli ste da je moguće da ponovo progledate perfektno, bez bilo kakvih pomagala,... 

prikazi sve

Prijava za newsletter i promocije: