Fiat Servis Goran Medija-net Adresar zemun Studio Shobot Olimpik Brendovi
Caffe Pizzeria Maggiore e-Zemun Magazin Ocna bolnica Profesional

Zemun portal e-Zemun

Posted by On September - 9 - 2011 1 Comment

Ako su vas prolećni dani namamili da uživate u mlakušnom vetru i vazduhu punom prvog polena, onda ste sigurno prošli Zemunskim parkom. Graja dece i olistalo drveće kao da su probudili staze parka usnule u zimskoj računici vremena. Bilo da ste namerili da prošetate samo do slobodne klupe i tu odocnete ili do centra i Keja- za one u boljoj kondiciji, staze Zemunskog parka su svakako ,,put kojim se često ide”.  

Izmedju Zemunske gimnazije i Poljoprivrednog fakulteta, a u zaledju Osnovne škole ,,Majka Jugović” oku ne može promaći zgrada koja pleni veličinom. Reč je naravno o hali poznatijoj kao ,,Pinki”.

Izgrađen na temeljima Doma kulture i Srednje fiskulturne škole, otvoren јe 21. oktobra 1974. godine u čast obeležavanja tridesetogodišnjice pobede nad fašizmom. Naziv: Dom sportova, omladine i pionira ” Pinki’‘, zadržao se do današnjeg dana i jedan je od simbola Zemuna. Naјveći prostor u hali ”Pinki” јe velika sala sa 2 500 sedišta, kapaciteta za 4.000 posetilaca, a poseduјe i poluolimpiјski bazen 25 x 12 metara.

Danas u prizemlju zgrade nalazi se nekoliko kafića koji je okružuju baštama punim gimnazijalaca sa mahom neopravdanim časovima ili studenata kojima je kafa na suncu milija no kakvo predavanje – a takvi su uvek u većini. Dečija igraonica i naravno čitav niz malih fotokopirnica, za potrebe ovih, malopre pomenutih. U poslednjih pet godina na prvom spratu hale otvoreni su butici i komisioni, pa sve podseća na omanji bazar. Takodje, u prostrijama ,,Pinkija” može se upisati i na Fakultet za strateški i operativni menadžment koji je otvoren na drugom spratu. Ukoliko kupujete knjige, tu je i Zavod za udzbenike i nastavna sredstva, knjižare, auto škola, kuglana,  sportski i kulturni savezi  pa čak i pekarica i trafika. 

Brojne su i sportsko-rekreativne aktivnosti koje i danas odjekuju halama, što je i bila početna namena ovog centra. Od teretane, aerobika, joge, gimnastike, karatea, kik boksa i drugih borilačkih veština, preko plivanja do saune- ovde se može pronaći i više od rekreacije. Iako je unutrašnjost zgrade parcijalno renovirana, trebalo bi uložiti u bolji izgled sportskih sala, jer u pojedinim otpada čak i malter sa zidova. Takva investicija bi se svakako isplatila, jer ,,Pinki” je poznat i izvan naše lepe opštine. Zar ne? Sigurno ste makar jednom zakazujući sastanak svojim prijateljima ili boljim polovinama rekli ,,U 20h i neka bude Pinki”.

JELENA SEVIĆ

Uskoro istraživanje: Ko je bio Pinki?

Share Button
Categories: Istraživanje, najnovije

One Response

 1. U hali PINKI je, na drugom spratu, pre vise od dvadeset godina otvoren i decji vrtic koji je, prolazeci kroz vlasnicke promene, opstao do danas. Pre pet godina, upornoscu i znanjem tima vaspitaca, Privatna predskolska ustanova DRUZIONICA MASTAONICA, dobila je verifikaciju programa od strane Ministarstva prosvete.
  Danas je to vrtic u kome vlada porodicna atmosfera, a u vaspitno-obrazovnom radu sa decom od 3 do 5 godina, pored tri osnivaca-vaspitaca,ucestvuju:logoped, profesor engleskog,muzicke i likovne kulture,instruktor kapuere,dramska umetnica i balerina.
  Sigurno je neko koga poznajete isao u nas vrtic!
  Stizu nove generacije. UPIS JE U TOKU!
  Pozdrav iz hale PINKI,
  Beba, Vanja i Branka

  Leave a Reply

  Da li ste znali?

  U 12. Veku Zemun je osvojila kraljevina Mađara.

  Izdvajamo:

  Novi caffe “Porto” u Ruskoj ulici u Zemunu

  Novi caffe “Porto” u Ruskoj ulici u Zemunu

  U neobičnom ambijentu Ruske 22, naićićete na topli doček u okviru novootvorenog caffe-a “Porto”.... 

  What to visit in Zemun: short tourist guide

  What to visit in Zemun: short tourist guide

  When you are in Zemun there are many things to visit. Architecture of novadays city center is mostly from 17 –... 

  Lasersko skidanje dioptrije

  Lasersko skidanje dioptrije

  Razmišljate o laserskom skidanju dioptrije? Čuli ste da je moguće da ponovo progledate perfektno, bez bilo... 

  prikazi sve

  Prijava za newsletter i promocije:

  E-mail:

  Ime:

  Prijava
  Odjava

  Najbolja Ponuda:

  SNAGA PRIRODE = zdrava hrana

  SNAGA PRIRODE = zdrava hrana

  Prodavnica zdrave hrane SNAGA PRIRODE misli na Vas i Vaš zdrav život. U Prvomajskoj ulici pre nešto više...