Fiat Servis Goran Medija-net Adresar zemun Studio Shobot Olimpik Brendovi
Caffe Pizzeria Maggiore e-Zemun Magazin Ocna bolnica Profesional

Zemun portal e-Zemun

Posted by On September - 9 - 2011 1 Comment

Ako su vas prolećni dani namamili da uživate u mlakušnom vetru i vazduhu punom prvog polena, onda ste sigurno prošli Zemunskim parkom. Graja dece i olistalo drveće kao da su probudili staze parka usnule u zimskoj računici vremena. Bilo da ste namerili da prošetate samo do slobodne klupe i tu odocnete ili do centra i Keja- za one u boljoj kondiciji, staze Zemunskog parka su svakako ,,put kojim se često ide”.  

Izmedju Zemunske gimnazije i Poljoprivrednog fakulteta, a u zaledju Osnovne škole ,,Majka Jugović” oku ne može promaći zgrada koja pleni veličinom. Reč je naravno o hali poznatijoj kao ,,Pinki”.

Izgrađen na temeljima Doma kulture i Srednje fiskulturne škole, otvoren јe 21. oktobra 1974. godine u čast obeležavanja tridesetogodišnjice pobede nad fašizmom. Naziv: Dom sportova, omladine i pionira ” Pinki’‘, zadržao se do današnjeg dana i jedan je od simbola Zemuna. Naјveći prostor u hali ”Pinki” јe velika sala sa 2 500 sedišta, kapaciteta za 4.000 posetilaca, a poseduјe i poluolimpiјski bazen 25 x 12 metara.

Danas u prizemlju zgrade nalazi se nekoliko kafića koji je okružuju baštama punim gimnazijalaca sa mahom neopravdanim časovima ili studenata kojima je kafa na suncu milija no kakvo predavanje – a takvi su uvek u većini. Dečija igraonica i naravno čitav niz malih fotokopirnica, za potrebe ovih, malopre pomenutih. U poslednjih pet godina na prvom spratu hale otvoreni su butici i komisioni, pa sve podseća na omanji bazar. Takodje, u prostrijama ,,Pinkija” može se upisati i na Fakultet za strateški i operativni menadžment koji je otvoren na drugom spratu. Ukoliko kupujete knjige, tu je i Zavod za udzbenike i nastavna sredstva, knjižare, auto škola, kuglana,  sportski i kulturni savezi  pa čak i pekarica i trafika. 

Brojne su i sportsko-rekreativne aktivnosti koje i danas odjekuju halama, što je i bila početna namena ovog centra. Od teretane, aerobika, joge, gimnastike, karatea, kik boksa i drugih borilačkih veština, preko plivanja do saune- ovde se može pronaći i više od rekreacije. Iako je unutrašnjost zgrade parcijalno renovirana, trebalo bi uložiti u bolji izgled sportskih sala, jer u pojedinim otpada čak i malter sa zidova. Takva investicija bi se svakako isplatila, jer ,,Pinki” je poznat i izvan naše lepe opštine. Zar ne? Sigurno ste makar jednom zakazujući sastanak svojim prijateljima ili boljim polovinama rekli ,,U 20h i neka bude Pinki”.

JELENA SEVIĆ

Uskoro istraživanje: Ko je bio Pinki?

Categories: Istraživanje, najnovije

One Response

 1. U hali PINKI je, na drugom spratu, pre vise od dvadeset godina otvoren i decji vrtic koji je, prolazeci kroz vlasnicke promene, opstao do danas. Pre pet godina, upornoscu i znanjem tima vaspitaca, Privatna predskolska ustanova DRUZIONICA MASTAONICA, dobila je verifikaciju programa od strane Ministarstva prosvete.
  Danas je to vrtic u kome vlada porodicna atmosfera, a u vaspitno-obrazovnom radu sa decom od 3 do 5 godina, pored tri osnivaca-vaspitaca,ucestvuju:logoped, profesor engleskog,muzicke i likovne kulture,instruktor kapuere,dramska umetnica i balerina.
  Sigurno je neko koga poznajete isao u nas vrtic!
  Stizu nove generacije. UPIS JE U TOKU!
  Pozdrav iz hale PINKI,
  Beba, Vanja i Branka

Leave a Reply

Prijatelji sajta

Stomatoloske ordinacije

Izdvajamo:

Studio SHOBOT – Photo & make up

Studio SHOBOT – Photo & make up

Studio SHOBOT je osnovan 2008. u Zemunu. Pored usluga izrade umetničkih i modnih fotografija, izrade book-ova, pruža i... 

SNAGA PRIRODE = zdrava hrana

SNAGA PRIRODE = zdrava hrana

Prodavnica zdrave hrane SNAGA PRIRODE misli na Vas i Vaš zdrav život. U Prvomajskoj ulici pre nešto više od dva meseca... 

Optik Profesional brine o vašem vidu

Optik Profesional brine o vašem vidu

Vaše oči su vaš prozor u svet, pa ukoliko želite jasno da vidite i doživite svet oko sebe potrebno je da imate dobar... 

prikazi sve

Prijava za newsletter i promocije: