Fiat Servis Goran Medija-net Adresar zemun Studio Shobot Olimpik Brendovi
Caffe Pizzeria Maggiore e-Zemun Magazin Ocna bolnica Profesional

Zemun portal e-Zemun

Posted by On September - 9 - 2011 1 Comment

Ako su vas prolećni dani namamili da uživate u mlakušnom vetru i vazduhu punom prvog polena, onda ste sigurno prošli Zemunskim parkom. Graja dece i olistalo drveće kao da su probudili staze parka usnule u zimskoj računici vremena. Bilo da ste namerili da prošetate samo do slobodne klupe i tu odocnete ili do centra i Keja- za one u boljoj kondiciji, staze Zemunskog parka su svakako ,,put kojim se često ide”.  

Izmedju Zemunske gimnazije i Poljoprivrednog fakulteta, a u zaledju Osnovne škole ,,Majka Jugović” oku ne može promaći zgrada koja pleni veličinom. Reč je naravno o hali poznatijoj kao ,,Pinki”.

Izgrađen na temeljima Doma kulture i Srednje fiskulturne škole, otvoren јe 21. oktobra 1974. godine u čast obeležavanja tridesetogodišnjice pobede nad fašizmom. Naziv: Dom sportova, omladine i pionira ” Pinki’‘, zadržao se do današnjeg dana i jedan je od simbola Zemuna. Naјveći prostor u hali ”Pinki” јe velika sala sa 2 500 sedišta, kapaciteta za 4.000 posetilaca, a poseduјe i poluolimpiјski bazen 25 x 12 metara.

Danas u prizemlju zgrade nalazi se nekoliko kafića koji je okružuju baštama punim gimnazijalaca sa mahom neopravdanim časovima ili studenata kojima je kafa na suncu milija no kakvo predavanje – a takvi su uvek u većini. Dečija igraonica i naravno čitav niz malih fotokopirnica, za potrebe ovih, malopre pomenutih. U poslednjih pet godina na prvom spratu hale otvoreni su butici i komisioni, pa sve podseća na omanji bazar. Takodje, u prostrijama ,,Pinkija” može se upisati i na Fakultet za strateški i operativni menadžment koji je otvoren na drugom spratu. Ukoliko kupujete knjige, tu je i Zavod za udzbenike i nastavna sredstva, knjižare, auto škola, kuglana,  sportski i kulturni savezi  pa čak i pekarica i trafika. 

Brojne su i sportsko-rekreativne aktivnosti koje i danas odjekuju halama, što je i bila početna namena ovog centra. Od teretane, aerobika, joge, gimnastike, karatea, kik boksa i drugih borilačkih veština, preko plivanja do saune- ovde se može pronaći i više od rekreacije. Iako je unutrašnjost zgrade parcijalno renovirana, trebalo bi uložiti u bolji izgled sportskih sala, jer u pojedinim otpada čak i malter sa zidova. Takva investicija bi se svakako isplatila, jer ,,Pinki” je poznat i izvan naše lepe opštine. Zar ne? Sigurno ste makar jednom zakazujući sastanak svojim prijateljima ili boljim polovinama rekli ,,U 20h i neka bude Pinki”.

JELENA SEVIĆ

Uskoro istraživanje: Ko je bio Pinki?

Share Button
Categories: Istraživanje, najnovije

One Response

 1. U hali PINKI je, na drugom spratu, pre vise od dvadeset godina otvoren i decji vrtic koji je, prolazeci kroz vlasnicke promene, opstao do danas. Pre pet godina, upornoscu i znanjem tima vaspitaca, Privatna predskolska ustanova DRUZIONICA MASTAONICA, dobila je verifikaciju programa od strane Ministarstva prosvete.
  Danas je to vrtic u kome vlada porodicna atmosfera, a u vaspitno-obrazovnom radu sa decom od 3 do 5 godina, pored tri osnivaca-vaspitaca,ucestvuju:logoped, profesor engleskog,muzicke i likovne kulture,instruktor kapuere,dramska umetnica i balerina.
  Sigurno je neko koga poznajete isao u nas vrtic!
  Stizu nove generacije. UPIS JE U TOKU!
  Pozdrav iz hale PINKI,
  Beba, Vanja i Branka

  Leave a Reply

  Da li ste znali?

  Zemunska Insa je nekada izvozila milione budilnika u zapadnu Evropu…

  Izdvajamo:

  Otvoren novi fitness studio “Fit XS” u Zemunu

  Otvoren novi fitness studio “Fit XS” u Zemunu

  U Zemunu je u junu otvoren novi fitness studio Fit XS u Novogradskoj ulici. Ovo je vaša prilika da počnete odmah... 

  Sajt za Jeftina putovanja – svetske destinacije za male pare

  Sajt za Jeftina putovanja – svetske destinacije za male pare

  Kako da stignete avionom za 32€ do Žemeve, ili za 232€ do Indije. Kako uštedeti 20% na cenama aviokarata... 

  Kakva kafa se sluzi u Rakia Baru Zemun?

  Kakva kafa se sluzi u Rakia Baru Zemun?

  Da li ste znali da se u novootvorenom Rakia Baru Zemun priprema neobicna kafa vrhunskog kvaliteta jedinstvena... 

  prikazi sve

  Prijava za newsletter i promocije:

  E-mail:

  Ime:

  Prijava
  Odjava

  Najbolja Ponuda:

  Otvoren Rakia Bar u centru Zemuna

  Otvoren Rakia Bar u centru Zemuna

  Početkom marta u samom srcu centra Zemuna, između Keja i Glavne ulice, između Opštine i Gospodske ulice u...