Fiat Servis Goran Medija-net Adresar zemun Studio Shobot Olimpik Brendovi
Caffe Pizzeria Maggiore e-Zemun Magazin Ocna bolnica Profesional

Zemun portal e-Zemun

Posted by eZemun On November - 20 - 2010 7 Comments

Javno preduzeće PTT saobraćaja “Srbija” preseliće tokom 2012. godine svoje poslovne jedinice iz sadašnjeg objekta na Savskom platou u novi, tehnološki savremen prostor u Zemunu. Kako se nezvanično saznaje objekat će biti podignut u neposrednoj blizini ukrštanja Ugrinovačke ulice i saobraćajnice T6.

Glavni poštanski centar “Beograd” prostiraće se na oko 30.000 m2 i obuhvataće više objekata i upravni deo zgrade, površine od oko 23.000 m2. U novom centru u Zemunu radiće više stotina ljudi, a operativni procesi u poštanskom sistemu biće na najvišem tehnološkom nivou.

Neposredno uz lokaciju nalaze se i pristupne saobraćajnice za novi most na Dunavu, Zemun – Borča. Objekat će biti u funkciji međunarodnog, regionalnog i lokalnog poštansko-logističkog centra.

Izgradnja i opremanje Glavnog poštanskog centra je kapitalni projekat, koji “Pošta Srbije” finansira sopstvenim sredstvima. U toku je izbor za izvođača radova koji bi posao trebalo da završe za maksimalno 15 meseci.

Inače ugovor između Javnog preduzeća PTT saobraćaja „Srbija” i kompanije „Mašinoprojekt Kopring” a.d. o izradi tehničke dokumentacije za izgradnju Glavnog poštanskog centra Beograd, vredan 14 miliona dinara, potpisan je u novembru 2009. Direktor Pošte Goran Ćirić je rekao da će izgradnja GPC-a Beograd, koji će se nalaziti na autoputu Beograd-Novi Sad, na kraju Ugrinovačke ulice u Zemunu, započeti 2010. godine, a planirano je da radovi traju oko godinu dana.

Automatizacijom procesa prerade Pošta Srbije skratiće rokove prenosa pošiljaka, podići kvalitet usluge, ali i značajno poboljšati uslove rada zaposlenih u GPC-u, ocenio je on i precizirao da je predviđena vrednost projekta bila oko 60 miliona evra, ali da je odvajanjem projekta građenja od tehnološkog procesa, taj iznos smanjen na 38 miliona evra. Željko Ožegović, član Gradskog veća koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, ocenio je da je Grad Beograd i do sada imao dobru saradnju sa Javnim preduzećem PTT „Srbija” koje, kao društveno odgovorna kompanija, vodi računa o interesima korisnika – građana Beograda, kao i da će gradska uprava učiniti sve da se proces izgradnje GPC-a maksimalno ubrza i da će pomoći u uređenju prostora koji će se nalaziti u blizini planiranog mosta Zemun-Borča.

Sve stanovnike ovog kraja Zemuna očekuju 3 građevinski zanimljive i saobraćajno intenzivne godine…

D. Stevanovic

Categories: Istraživanje

7 Responses

 1. Stanari koji zive preko puta gradilista nove Poste ! says:

  Molimo Vas ovim putem da nam odgovorite i pomognete jer smo mi stanari Ugrinovacke ulice, koji zivimo tacno preko puta ovog velikog gradilista,Poste,u Ugrinovackoj ulici u Zemunu, zabrinuti za svoje porodice i svoje domove !!!

  Interesuje nas sta ce biti sa nama koji zivimo tu i imamo resenja za svoje stanove, vise su barake nego stanovi, da li je to u planu da se rusi i da li smo u planu za raseljavanje!!!

  Niko nam nista ne govori a nasi stanovi su zreli za popravke a mi stanari se plasimo i da ulazemo ako ce nas rusiti.

  Zima dolazi, molimo vas recite nam sta da radimo !!!

  • e-zemun says:

   Postovani,

   Koliko je nama poznato radovi se izvode na parceli sa druge strane ulice koja je u vlasnistvu Posta Srbije i njihova je odluka da se tu podigne novi Glavni postanski centar. Takodje za sada nisu predvidjene nikakve izmene sa druge strane ulice, a po GUP-u (Generalnom urbanistickom planu) mozete da vidite za sta je vasa parcela predvidjena. Savet je da ukoliko je parcela namenjena za stanovanje, onda je izvesnije da nece biti nikakvih rusenja. U suprotnom slucaju potrazite odgovor u opstini ili gradjevinskoj direkciji, pozdrav.

 2. Zeljka says:

  Interesuje me da li ce biti otvorena nova radna mesta u ovom objektu. I ako hoce, kada ce biti konkurs?

  • e-zemun says:

   Koliko je poznato mnogi radnici na lokaciji poste kod Zeleznicke stanice ce biti prebaceni u GPC, najavnljeno je i otvaranje novih radnih mesta, a koliko ce ih biti nama nije poznato. Centar bi trebalo da pocne sa radom do proleca, a konkurs ce verovatno biti ranije…

   • Biljana says:

    Interesuje me , posto ste rekli da ce biti otvaranje novih radnih mesta i da ce biti konkursa, pa me zanima gde ce biti obavljeni? Gde mozemo da se informisemo?

    • e-Zemun says:

     Na sajtu Posta Srbije ili u listovima u kojima bi eventualni oglasi bili objavljeni. Koliko smo culi deo kadrova ce preci iz postojecih sluzbi Poste.

 3. vuk says:

  Pratio sam koliko se dalo i nikako da vidim da li su postavili neki konkurs..zanima me jel bio vec?

Leave a Reply

Prijatelji sajta

Stomatoloske ordinacije

Izdvajamo:

Otvoren Rakia Bar u centru Zemuna

Otvoren Rakia Bar u centru Zemuna

Početkom marta u samom srcu centra Zemuna, između Keja i Glavne ulice, između Opštine i Gospodske ulice u pešačkoj... 

Lasersko skidanje dioptrije

Lasersko skidanje dioptrije

Razmišljate o laserskom skidanju dioptrije? Čuli ste da je moguće da ponovo progledate perfektno, bez bilo kakvih pomagala,... 

What to visit in Zemun: short tourist guide

What to visit in Zemun: short tourist guide

When you are in Zemun there are many things to visit. Architecture of nowadays city center is mostly from 17 – 19th... 

prikazi sve

Prijava za newsletter i promocije: