Fiat Servis Goran Medija-net Adresar zemun Studio Shobot Olimpik Brendovi
Caffe Pizzeria Maggiore e-Zemun Magazin Ocna bolnica Profesional

Zemun portal e-Zemun

Posted by e-Zemun On March - 18 - 2014 0 Comment

Početkom marta u samom srcu centra Zemuna, između Keja i Glavne ulice, između Opštine i Gospodske ulice u pešačkoj zoni Magistratskog trga otvoren je Rakia bar Zemun.

Ovo je trenutno drugi Rakia Bar u Beogradu i jedini sa ove strane reke. Cilj ovog autentičnog srpskog ugostiteljskog poduhvata koji je izašao i na međunarodnu scenu, je da u prepoznatljivom stilu donese originalni koncept uživanja u vrhunskim tradicionalnim domaćim rakijama uz meze, specialty coffee koncept na potpuno moderan način.

Rakia Bar Zemun - adresa Magistarski trg 10 - Zemun

Ono što je specifično za ovaj koncept je da u svojim barovima deo ponude dolazi iz sopstvene proizvodnje i sopstvenih zasada uz strogu kontrolu kvaliteta sirovina i procesa proizvodnje. Ovde možete probati naš uži izbor od 52 vrste rakije, među koje spada i oko 10 vrsta šljivovica (starosti deset i više godina), rakije od dunje odstajale u buretu, različite medovine, travarice, kao i zanimljive ukuse kao što su limun sa medom i šljivom – srpska limunada, rakiju od kupina, malina, breskve, drenjina ili divlju krušku, kao i nesvakidašnje ukuse kao što je rakija od banane ili cveta gloga.

rakia bar rakije zemun tourist

U ovom baru posebno su ponosni na rakije sa medom i aromatičnim i lekovitim biljem kao što su nana, matičnjak, majčina dušica, lavanda, ali i anis i kardamon i druge.

Rakia Bar Zemun prostire se na 2 nivoa, i ima blizu 50 sedećih mesta, a u letnjoj sezoni raspolagaće sa baštom na šetalištu sa oko 40 sedećih mesta. U okviru bara nalazi se i Gift shop, gde se mogu kupiti neke od rakija iz ponude.

rakia bar zemun 2

Pored velikog izbora rakija izdavaja se i jedinstven koncept kafa koje imaju specifičan, pun ukus prave kafe koji se brzo zavoli, a koji se danas jako teško nalazi. Smeša dva autentična blenda arabike iz Južne Amerike pripremljena je u saradnji sa Pržionicom, a pečena je uz najveću pažnju samo 2-3 dana pre pripreme. Ovim postupkom kafa dobija svoju punu voćnu aromu i blag prijatan voćni ukus.

rakia bar zemun

O RAKIA BAR-u..

Prvi Rakia Bar je otvoren 2006. godine u centru Beograda i od tada je nezaobilazna stanica na gastronomskoj karti glavnog grada. Specifičan i autentičan ugostiteljski koncept koji tradicionalno srpsko piće promoviše na savremen način, ubrzo je proširen, tako da se Rakia Barovi danas pored Zemuna i Dorćola, nalaze i u Kragujevcu, Novom Sadu, u Austriji, Beč i Kanadi, Toronto. Rakia Bar je zaštićen žig i posluje kao franšizni koncept.

Rakija Fest, najveća smotra ovog pića u regionu, nastala je takođe 2007. godine. U organizaciji Rakia Bara i uz podršku Turističke organizacije Beograda, Rakija Fest se održava svakog decembra u Beogradu i okuplja najbolje proizvođače rakije iz zemlje i okruženja www.rakijafest.com

Proizvodnja Rakia Bara je pokrenuta 2009. godine kao mala porodična destilerija pod imenom „Golomeja“. Od voća iz sopstvenih zasada proizvode se rakije od šljive, dunje i grožđa, kao i specijalne travarice, medovine i tradicionalni likeri. U saradnji sa izabranim malim podrumima iz cele Srbije rade se i vrhunski blendovi za posebne edicije proizvoda. Proizvodi Rakia Bara su „Selekcija“, „Vilina trava“, „Malena“, i „BGD rakija“.

10458327_316874501805422_1230057348938167892_n

Danas sa ponosom možemo reći da je kreativna radionica Rakia Bara postala sinonim za savremenu i profesionalnu prezentaciju „Najjačih ukusa Srbije“.  Spajajući istok i zapad, tradicionalno i moderno, postali smo prepoznatljiv domaći brend i i širom otvorili vrata svetske pozornice!

Adresa: Magistratski trg 10, Zemun (pešačka zona u blizini Magistrata i Opštine Zemun).

Radno vreme: Svakog dana od 09-24h, petkom i subotom od 09 do 01h.

Telefon: 064/115 64 80 i 064/025-71-68.

Priklučite se odmah Facebook stranici!

mapa rakia bar zemun

Leave a Reply

Prijatelji sajta

Stomatoloske ordinacije

Izdvajamo:

Fiat servis Goran – Altina

Fiat servis Goran – Altina

Možda vam kažu da mu posvećujete previše vremena, da je postao vaš ljubimac. Svesni ste da nigde ne idete bez njega,... 

Otvoren Gift shop u okviru Rakia Bara Zemun

Otvoren Gift shop u okviru Rakia Bara Zemun

Rakia Bar Zemun otvaren je početkom marta u centru Zemuna. Lokal se nalazi u neposrednoj blizini Opštine Zemun, Gospodske... 

SNAGA PRIRODE = zdrava hrana

SNAGA PRIRODE = zdrava hrana

Prodavnica zdrave hrane SNAGA PRIRODE misli na Vas i Vaš zdrav život. U Prvomajskoj ulici pre nešto više od dva meseca... 

prikazi sve

Prijava za newsletter i promocije: