Fiat Servis Goran Medija-net Adresar zemun Studio Shobot Olimpik Brendovi
Caffe Pizzeria Maggiore e-Zemun Magazin Ocna bolnica Profesional

Zemun portal e-Zemun

Posted by eZemun On October - 7 - 2010 0 Comment

Ako ste ljubitelji sporta i rekreacije Zemun je mesto gde ćete moći da zadovoljite apetite u oba slučaja.  Jer gotovo da nema Zemunca koji ne zna gde je ili da bar jednom nije bio na stadionu FK Zemuna ili u sportskoj hali Pinki, koji zajedno sigurno čine jedan od najpoznatijih simbola opštine Zemun.

Da je naša opština oduvek bila sportski nastrojena i u samom vrhu gradskog sporta dokazuje i to da je Zemun bio među prvim delovima Beogrda u kojima je krenula da se igra košarka. Krivac za to je bio Zemunac Bora Jovanović (1910.-1972.), jedan od pionira košarke, profesor fizičke kulture, međunarodni sudija i trener. Nakon što je 1922. godine predstavnik Lige Crvenog Krsta posetio Beograd i predstavio novu igru-košarku, pravila igre su sa engleskog prevedena koju godinu kasnije i ubrzo zatim najpoznatija i prva igrališta košarke u gradu bila su Osnovnoj školi „Kralj Petar Prvi” pored Saborne crkve, tereni kod Autokomande i na uglu Deligradske i Tiršove ulice u Zemunu. 

Sportska hala Pinki je podignuta 1974.godine i dan danas je jedna od najvećih i najpoznatijih u gradu. Pinki sa svojim sadržajem i pružanjem sportskih i rekreativnih usluga ne zaostaje mnogo za velikim i savremenim sportskim centrima, ali na žalost, veoma zaostaje u pogledu izgleda i održavanja same hale. U Pinkiju se možete baviti plivanjem, vaterpolom, košarkom, rukometom, malim fudbalom, plesom, baletom, džudoom, karateom, tekvandoom, kik-boksom, kuglanjem, teretana i fitnes…itd.

Pored ove hale postoji i sportski objekat Mala Vizura, u Ulici Cara Dušana, gde se u najsavremenijim uslovima može igrati košarka i odbojka, gde između ostalog i nastupaju timovi ovih prvoligaša u oba ova sporta. Pored pomenutog, može se koristiti i teretana kao i ostali fitness program.

Na teritoriji opštine Zemun nalazi se još jedan vrlo značajan sportski objekat, a to je kompleks fudbalskih terena Teleoptik koji u velikoj meri, za pripreme svojih igrača, koriste prvotimci FK Partizana, a neretko i fudbalska reprezentacija Srbije. Postoji i 3. fudbalski stadi FK Milutinac nalazi se u blizini srednje škole MOC. Takođe postoje 3 balona za male sportove, jedan od njih je na Keju, jedan na Altini, a jedan u Ugrinovačkoj ulici. Uz sve to postoje i tereni za tenis i odbojku na pesku na Keju. Na Dunavu postoje, veslački, kajakaški kao i jahting klub. 

U Zemunu je moguće i bavljenje jahanjem u Konjičkom klubu Zemun, nedaleko od gore pomenutog kompleksa fudbalskih terena. Pored ovih sportskih terena većina devlova   Zemuna puna je mesta gde se kada je lepo vreme igraju, pre svega košarka i fudbal, a zatim i ostali sportovi…U letnjem period plaža Lido omogućava plivanje i odbojku na pesku. Ali jedna od najomiljenijih aktivnosti gotovo svih Zemunaca jeste šetnja ili vožnja biciklom (od skoro i četvorociklom) duž obale Dunava, po Zemunskom keju…

M. Stevanović

Categories: Rekreacija

Leave a Reply

Prijatelji sajta

Stomatoloske ordinacije

Izdvajamo:

“Egzakta – medika” zemunska poliklinika u Bežanijskoj ulici

“Egzakta – medika” zemunska poliklinika u Bežanijskoj ulici

Pored redovne zdravstvene zaštite koja se pruža u okviru državnih institucija u Zemunu, javila se potreba i za privatnim... 

Otvoren Gift shop u okviru Rakia Bara Zemun

Otvoren Gift shop u okviru Rakia Bara Zemun

Rakia Bar Zemun otvaren je početkom marta u centru Zemuna. Lokal se nalazi u neposrednoj blizini Opštine Zemun, Gospodske... 

Novi caffe “Porto” u Ruskoj ulici u Zemunu

Novi caffe “Porto” u Ruskoj ulici u Zemunu

U neobičnom ambijentu Ruske 22, naićićete na topli doček u okviru novootvorenog caffe-a “Porto”. Ovaj jedinstven... 

prikazi sve

Prijava za newsletter i promocije: