Fiat Servis Goran Medija-net Adresar zemun Studio Shobot Olimpik Brendovi
Caffe Pizzeria Maggiore e-Zemun Magazin Ocna bolnica Profesional

Zemun portal e-Zemun

Posted by e-Zemun On June - 12 - 2012 3 Comments

Do pre samo nekoliko godina centralno deo Zemuna imao je samo nekoliko kafića, dok smo u poslednje tri godine svedoci neverovatnog povećanja broja ovih ugostiteljskih lokala u Zemunu. Prema nekim istraživanjima njihov broj se upetostručio, a danas kada se tek formira novi izgled Keja i Velikog trga svedoci smo da novi i dalje niču.

U ovom kratkom vodiću biće navedena imena nekih aktuelnih kafića, sa njihovim lokacijama i kratkim opisom, bez namere da se neki izostavi. Dok čitate ove redove neki od ovih kafića možda su zatvorili svoja vrata, dok su se neki drugi možda pojavili, ali potrudićemo se da ova lista bude sa vremena na vreme osvežavana.

Obzirom da se mora početi od nekle počnimo od centralnog gradskog jezgra i samim tim od glavne pešačke ulice – Gospodske. Kafe Codex kada se pojavio pre oko 7 godina i doneo ne neki novi pravac u razvoju kafića u Zemunu, to jedan od prvih atraktivno uređenih prostora u centru Zemuna. Danas se u Gospodskoj ulici na početku nalazi i pomalo romantični caffe Creame, dok se na uglu ove ulice i Magistarskog trga pre neku godinu otvorio kafić All-Anglo, koji je u početku ponudio i muzički program, a koga su mnogi Zemunci prozvali Trianglom – pretpostavlja se na osnovu povezivanja sa grafičkim rešenjem loga kafića. Posebna priča je novootvorena kafiterija iz lanca Costa caffe-a, a koja je otvorena aprila 2011. godine u ovoj centralnoj pešačkoj ulici. Među poslednjima u ovoj otvorio se caffe Hollywood Stars, ispred čijih vrata možete zateći veliku limuzinu u retro američkom stilu.

Rakia Bar Zemun - adresa Magistarski trg 10 - Zemun

Potpuno novi duh Zemunu doneo je Rakia Bar Zemun koji je otvvoren početkom 2014. Jako zanimljiv enterijer ovog poznatog bara koji je izašao iz Srbije i u svet uradio je proslavljeni beogradski arhitekta Marko Basarovski, pored preko 50 vrsta rakija u ponudi je kafa 100% arabika iz čuvene Pržionice i sladoled Moritz Eis.

Ako se vratimo u Glavnu ulicu jedan od najstarijih kafića u Zemunu svakako je Dalton. On se nalazi tik između Robne kuće i MC Donalds’a. Novi caffe Gardoš, inspirisan lokalnom tematikom otvoren u novoizgrađenom tržnom centru na Muharu. Sa druge strane u okviru tržnog centra Zemunikum nalazi se caffe Retro, dok se nedavno otovrio pomalo rokerski Semlin pub. Zanimljivo je da se oba ova kafića nalaze na dva nivoa. Na Magistarskom trgu nalazi se i kafić Pozorište koji je poznat po organizovanju karaoka večeri, a ka Masarikovom trgu nalazi se i čuveni pub Rak u kome se često traži mesto više.

Na samom Zemunskom keju posle restorana Šarana nalazi se  zimi teže dostupni, ali leti prepuni caffe Duša Dunava i Dunavska priča. Što se tiče Gardoša, on je trenutno više aktuelan za noćni provod, pre svega kao mesto gde se danas nalazi veliki broj malih novootvrorenih i starih kafana. Svakako jedno od najlepših mesta u Zemunu predstavlja kafe Galerija. U podnožiju na raskrsnici Fruškogorske ulice nalazi se tradicionalna Ribika.

Kafane nisu uključene u ovaj vodič, već se nalaze u posebnom tekstu koji možete pogledati ovde.

U blizini hotela Jugoslavije u ulici Džona Kenedija nalaze se dobro poznati kafići Kontakt i Maršal koji su otvoreni do duboko u noć, a pored osnovne ponude od skora poseduju i kuhinje. U njihovoj blizini, bliže Keju nalazi se i tek otvoreni caffe Kennedy. Sa druge strane bliže u Retenziji od Tvorničke ulice duž početka bulevara Mihajla Pupina nalaze se poznati kafići Birboni, Box, Destino, Bali i Green caffe. Na Karađorđevom trgu nalazi se intimni kafe – picerija Maggiore.

Splavovi nisu uključeni u ovaj vodič i njihov aktuelni prikaz možete videti u eZemun-ovom vodiču kroz splavove za 2012.

Kod Ekonomske škole jedan od starijih kafića u ulcici Nikolaja Ostrockog je Casa di Papa, do koga se nalazi caffe sa zatamljenim staklima Fokus. U ulici 22. oktobra nalaze se kafići otovreni u poseldnje dve godine Jarbol i Mr. Black. U Pinkiju nalaze se kafe restoran Impress, na mestu nekadašnjeg kafe-a Crna maca, a tu se nalazi i čuveni kafe-klub Fest koji već dugi niz godina neguje alternativne i rok žive svirke.

Dok se u blizini Zemunskog parka nalazi se dobro poznati kafić Slonče. Ovaj kafe nalazi se potkrovlju jedne kuće u ulci Radoja Dakića i poseduje lepu baštu. U vrhu Vrtlarske ulice nalaze se još i caffe Planet, kao i caffe Hemingvej koji je trenutno zatvoren.

Na uglu raskršću ulica Prilaz, Prvomajske i Novogradske ulice nalazi se kafe Status, koji se pročuo po koktelima. U Prvomajskoj se na velikoj raskrsnici nalazi Beocaffe, a prekoputa njega smešten je caffe Ortak.

Dok se u reonu Gornje Varoši nalazi caffe bilijar klub Miet, a u Dobanovačkoj ulici FAT Cat pub. U ulici Cara Dušana nalazi se caffe Gral, koji je otvoren pre oko dve godine u neposrednoj blizini Policijske akademije. U ovoj istoj ulici nalazi se i kafić u okviru Više medicinske škole. Tek otvoreni caffe Porto nalazi se u mirnoj luci u Ruskoj ulici u blizini nedavno prebačenog Geografskog fakulteta.

U Novom gradu poznati su kafići Up i Sport.

Na Galenici u okviru tržnog centra BN Boss nalaze se dva kafića. Caffe auto perionica Spot nalazi se ispred dela objekta gde se nalazi radnja Uradi sam, dok se na spratu nalazi i Lola caffe.

Na Altini najveće mesto zauzima caffe – restoran Bali, koji ima i specijalne bunagalove u svojoj bašti.

I na kraju postavlja se pitanje koji je vaš omiljeni kafić i zašto? Da li često menjate kafiće? 

Categories: Kafići, Vodič

3 Responses

  1. zemunka says:

    Dalton, Rak, Bali, Green, Jarbol, Slonce, Planet. (Y)

  2. zemun says:

    Zaboravili ste Hedonist u Gospodskoj, koji je i moj omiljeni kafic, kao i Piazzu, koji je na Velikom trgu.

  3. Pavo says:

    Ja bih dodao i novo otvorenu kafe galeriju u Dubrovačkoj. Predivno mesto još lepši ambijent, a cene jako povoljne. Savršen kapućino samo 109 dinara.

Leave a Reply

Prijatelji sajta

Stomatoloske ordinacije

Izdvajamo:

Otvoren Gift shop u okviru Rakia Bara Zemun

Otvoren Gift shop u okviru Rakia Bara Zemun

Rakia Bar Zemun otvaren je početkom marta u centru Zemuna. Lokal se nalazi u neposrednoj blizini Opštine Zemun, Gospodske... 

Optik Profesional brine o vašem vidu

Optik Profesional brine o vašem vidu

Vaše oči su vaš prozor u svet, pa ukoliko želite jasno da vidite i doživite svet oko sebe potrebno je da imate dobar... 

“Egzakta – medika” zemunska poliklinika u Bežanijskoj ulici

“Egzakta – medika” zemunska poliklinika u Bežanijskoj ulici

Pored redovne zdravstvene zaštite koja se pruža u okviru državnih institucija u Zemunu, javila se potreba i za privatnim... 

prikazi sve

Prijava za newsletter i promocije: